Dairy
Dairy

Dairy Antibiotics

Opsporen van remstofresiduen in zuivelproducten met o.a. de BioQuick One Step Rapid Test

Pexels Jan Koetsier 2647053 (1)
Pexels Jan Koetsier 2647053 (1)

BioQuick One Step Rapid Test

Bioeasy’s BioQuick One Step Rapid Test is een sneltest, die in één simpele stap resultaat geeft binnen de 3 minuten. Dankzij het design kun je de cassette gemakkelijk vasthouden om het melk-monster toe te voegen en het resultaat te interpreteren.

Deze test heeft 4 kanalen voor respectievelijk β-lactam, tetracycline, cefalexine en ceftiofur componenten. In de rapporten van de ILVO-validatie wordt gedocumenteerd dat deze test 13 van de 14 β-lactam merkerresiduen opspoort op MRL niveau. Enkel cefazoline heeft een CCβ van net boven de MRL.

Uit de ILVO-rondzendingen voor antibiotica blijkt dat deze tests geen vals positieve noch vals negatieve resultaten vertoont.

Deze test is evengoed uitvoerbaar door een RMO-chauffeur, een landbouwer, als door een getraind laborant.

Afhankelijk van de toepassing zijn verschillende mogelijkheden naar apparatuur en tracering toe.

FAVV CNIEL Approved
FAVV CNIEL Approved

Deze test voldoet aan de recentste richtlijnen van het FAVV en CNIEL

ProductcodeOmschrijving
YR1M4003BioQuick Test – 4in1BTCCBeta-lactams + Tetracyclines + Cefalexin + Ceftiofur
Easy-2TBioQuick Incubator (6 testen)
YRM-IN04Portable Incubator (2 testen)
OS-02BioQuick Incubator + Reader (all in one oplossing)

 

3IN1 2-staps-tests

Naast de BioQuick is er ook een portfolio voor andere antibioticaklassen in een 2-staps-uitvoering. Dit portfolio omvat ook de 3IN1 BCC (β-lactam, Ceftiofur & Cefalexin) waarmee de Belgische officiële Interprofessionele Organisaties (MCC & CdL) de controles uitvoeren.

Andere beschikbare parameters: aminoglycosiden, macroliden, sulfonamiden.

ProductcodeOmschrijving
YRM11313IN1 BCC: Beta-lactam, Cefalexin & Ceftiofur
YRM10263IN1 BTS: Beta-lactam, Tetracyclins & Sulfonamides
YRM10343IN1 AMINO: Beta-lactam, Tetracyclines & Aminoglycosides
YRM10743IN1 MACRO: Beta-lactam, Tetracyclines & Macrolides
MiniT-NMiniT-N Incubator
TSR-20Test Strip Reader
SAFFSAFF Strip Reader

Aflatoxine M1 detectie

Naast methodes voor antibiotica-opsporing is Aflatoxine M1 een relevante parameter ter opvolging in de zuivelindustrie. Met behulp van de lateral flowtests van BioEasy kunt u snel en eenvoudig een semi-kwantitatieve monitoring uitvoeren van Aflatoxine M1.

Deze striptests zijn op fluorescentie gebaseerd en vereisen ook een uitlezing met behulp van fluorescentie-meter. De test detecteert Aflatoxine M1 in een de volgende range: 15 – 150 ppt, wat in lijn is met Europese richtlijnen.

ProductcodeOmschrijving
YRM1004D-4KAflatoxin M1 quantitative rapid test
MiniT-NMiniT-N Incubator
EASY-11EASY 11 Fluorescence Analyzer
Ilvo
Ilvo

ILVO

Al deze stiptests werden goedgekeurd door het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO, afdeling Dr Reybroeck/Dr Ooghe).

“Gevalideerd door ILVO” betekent dat ILVO een validatiestudie van deze test heeft uitgevoerd. Binnen deze validatiestudie wordt het detectievermogen bepaald voor alle (of een deel van) de verbindingen die in de kitbijlage worden vermeld. Bovendien kunnen andere parameters worden bepaald, zoals testselectiviteit/specificiteit, percentage vals-positieve/vals-negatieve resultaten, herhaalbaarheid van de lezer/test en robuustheid.Validatie door ILVO betekent niet dat ILVO deze test goedkeurt of aanbeveelt. Het is gewoon een onafhankelijke evaluatie van de testkit, uitgevoerd in overeenstemming met de wetgeving (Beschikking 2002/657 / EG van de Commissie, richtlijnen voor de validatie van screeningsmethoden voor residuen van diergeneesmiddelen (Anon., 2010), ISO-richtlijn (ISO, 2020; in voorbereiding), en protocollen van accreditatie-instellingen (AFNOR, 2017; AOAC, 2018).

De validatierapporten van de respectievelijke producten zijn beschikbaar op aanvraag.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer info over onze producten.