Biognost
Waterven 11
B-8501 Heule
DIAGNOSTICS Powerful tools for autoimmunity,
allergy and serology
Producten
     
 
ZOEKEN
GO
Infectieuze serologie www.biognost.be

PRODUCTEN > INFECTIEUZE SEROLOGIE >


EUROIMMUN Infectious Serology from A to Z

Borrelia

 
 Borrelia wordt veroorzaakt door een tekenbeet.

De ziekte van Lyme is een systeemziekte die veroorzaakt wordt door een teek van het type Borrelia Burgdorferi (er zijn 3 species : B. Burgdorferi sensu stricto, B. garinii, B. afzelii). Deze ziekte gaat gepaard met o.a. erythrema migrans, gewrichtsaandoeningen, neurologische aandoeningen, hartaandoeningen en chronische atrofische acrodermatitis.

Door de complexiteit van de diagnose is het aangeraden een 2-staps-procedure te volgen : screening, gevolgd door confirmatie.

Het gebruik van natieve extracten van de diverse species gecombineerd met het recombinante antigen VlsE (recent beschreven eiwit dat zich aan de oppervlakte van de bacterie bevindt) heeft geleid tot een significante verbetering van de testen voor het opsporen van een borreliose.
Epstein Barr Virus (EBV)

Het Epstein Barr Virus ligt aan de oorzaak van infectieziektes als mononucleosis. Het wordt ook geassocieerd met ziektebeelden als Burkitts lymphoma en bepaalde nasopharyngeale kankers.
Men schat dat in onze streken 80 tot 90% van de volwassenen met dit virus in contact zijn geweest.

In de loop van de virale infectie worden diverse antigenen geëxprimeerd die elk een eigen immunologische reactie op gang brengen. Vandaar het belang van een volledig gamma aan testen die de volledige loop van de infectie overkoepelen om een correcte diagnose te kunnen stellen : VCA (viral capsid antigen), EA (early antigen), EBNA (Epstein Barr Nuclear Antigen).


Helicobacter Pylori

 
 Helicobacter pylori

Deze bacterie die gastritis-ontstekingen veroorzaakt, wordt beschouwd als de belangrijkste boosdoener bij gastro-duodenale ziektes.

De prevalentie in de ontwikkelingslanden kan mogelijks 80% bereiken.

De aanwezigheid van H.Pylori anti-IgA-antilichamen correleert met het verloop van de gastritis. Een verhoogde IgG-titer beschouwt men als een aanwijzing voor chronische infecties. De IgG-antilichamen worden ook gebruikt voor follow-up van therapie.


Herpes Simplex Virus (HSV)

De virussen Herpes 1 en Herpes 2 zijn verantwoordelijk voor lokale huidinfecties of ontstekingen van de mucosa-membranen. HSV-1 tast meestal de zone rond mond en neus aan, HSV-2 eerder de genitaliën.
HSV-infecties zijn samen met Chlamydia-infecties de meest voorkomende seksueel overdraagbare ziektes in onze streken.

Zie ook hoofdstuk "Directe Antigen Detectie"


Chlamydia

 
 Chlamydia Psittaci

Chlamydia is een bacterie die bestaat uit 1 enkel genus en als gemeenschappelijk antigen het LPS (lipopolysaccharide) heeft. De 3 species (trachomatis – psitacci- pneumoniae) hebben verschillende MOMP ( Major Outer Membrane Protein)-antigenen.
Chlamydia Pneumoniae is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van de pneumonieën en ongeveer 50% van de volwassen bevolking heeft antilichamen tegen deze bacterie. Chlamydia Trachomatis is in onze streken de belangrijkste verwekker binnen de groep van seksueel overdraagbare infecties.

De diagnostiek gebeurt aan de hand van directe antigen-detectie en/of serologische testen van het type MIF (microimmunofluorescentie) of ELISA.
Tropische ziekten diagnostiek

BIOGNOST en EUROIMMUN bieden U ook een uitgebreid gamma aan producten voor Tropical disease diagnostics (Yellow fever, Chikungunya, SARS-CoV, Flavivirus, Sandfly fever, West-Nile, Dengue virus, Hanta virus, Rift Valley Fever en Crimean Congo fever).(Keywords: Hantavirus diagnostics)

Parvovirus B19PARVO B19 virus (een enkelstrengig lineair DNA-virus) infecties zijn heel frequent voorkomend. Het virus wordt hoofdzakelijk verspreid via de luchtwegen (speekseldruppels). Verspreiding via placentale weg of via bloed zijn tevens voorkomend.

Mycoplasma

 
 Mycoplasma Pneumoniae

Een infectie met Mycoplasma Pneumoniae kan ontstekingen van de bovenste luchtwegen veroorzaken, alsook atypische pneumonieën.
Omdat differentiatie van virale infectieziekten niet eenvoudig is op basis van enkel de klinische gegevens, kan serologie extra van nut zijn.
Respiratoire virussen

Zie ook hoofdstuk "Directe Antigen Detectie"
Varicella Zoster Virus (VZV)

Het VZV-virus (Varicella Zoster Virus) is verantwoordelijk voor een zeer besmettelijke kinderziekte, namelijk waterpokken. Er kunnen eventuele complicaties zoals otitis of pneumonieën of andere bij optreden. Na de ziekte kan het virus persisteren en heropflakkeren (Zoster) wanneer het immunologisch systeem van de patiënt een fase van verzwakking doormaakt.

Zie ook hoofdstuk "Directe Antigen Detectie"
To.R.C.H.

To.R.C.H. (Toxoplasma gondii, Rubella, Cytomegalovirus, Herpes simplex virus): een verzamelnaam voor micro-organismen die kunnen leiden tot foetale afwijkingen. Gedurende de zwangerschap worden deze parameters getest bij de screening naar de immunitaire status en mogelijke infecties.

Zie ook hoofdstuk "Directe Antigen Detectie"
Aviditeitstesten

De differentiatie tussen een recente en een oude infectie gebeurt gewoonlijk op basis van specifieke IgM en IgG-antilichamen. Soms echter is het niet zo eenvoudig IgM-antilichamen aan te tonen. Een alternatieve methode om een onderscheid te maken tussen een recente en een oude infectie bestaat erin antilichamen met een lage aviditeit aan te tonen. Deze zijn het eerste resultaat van ons immunologisch systeem bij een infectie.
Vervolgens zal het aantal specifieke reacties (van het type IgG) toenemen en zal ook de aviditeit sterker worden. Zolang men die IgG-antilichamen met hoge aviditeit niet in het serum terugvindt, spreekt men van een recente infectie.

 
 Differentiatie tussen antilichamen met lage en sterke aviditeit na incubatie met Ureum.

Om antilichamen met een lage aviditeit op te sporen, gebeuren er 2 tests in parallel. De gebruikelijke ELISA met 2 incubatiestappen, en een andere ELISA met een extra incubatiestap met ureum om de antilichamen met lage aviditeit te ontbinden van het antigen.

Andere

ELISA

Klik hier voor meer uitleg over deze techniek.Om een volledige lijst van ons aanbod aan ELISA's (32 parameters in verschillende Ig-klasses) te verkrijgen, klik op de foto.

Automatiseer deze testen. Klik hier.


Euroline

Klik hier voor meer uitleg over deze techniek.Om een volledige lijst van ons aanbod voor de techniek DOT EUROLINE (3 parameters in verschillende Ig-klasses) te verkrijgen, klik op de foto.

Automatiseer deze testen. Klik hier.


Western Blot

Klik hier voor meer uitleg over deze techniek.Om een volledige lijst van ons aanbod voor de techniek WESTERN BLOT (10 parameters in verschillende Ig-klasses) te verkrijgen, klik op de foto.

Automatiseer deze testen. Klik hier.

< Terug |