Biognost
Waterven 11
B-8501 Heule
DIAGNOSTICS Powerful tools for autoimmunity,
allergy and serology
Producten
     
 
ZOEKEN
GO
Autoimmuniteit www.biognost.be

PRODUCTEN > AUTOIMMUNITEIT >


EUROIMMUN Autoantibody Diagnostics

ANA

Anti-Nuclear Antibodies

Opsporen van autoantilichamen tegen celcomponenten voor diagnose van reumatische aandoeningen, systemische lupus erythematosis en andere auto-immuunziekten.

dsDNA-NcX

SLE diagnostiek met de innovatieve EUROIMMUN anti-dsDNA-NcX ELISA

CCP - Rheumatoide Arthritis

Cyclic Citrullinated Peptide

De ontdekking van CCP-antilichamen heeft gezorgd voor een spectaculaire vooruitgang in de serologische diagnose van reumarthritis. Deze antilichamen die specifiek zijn voor dit ziektebeeld kunnen al in een zeer vroeg stadium opgespoord worden.

 
 Reumarthritis

AMA

Opsporen van antilichamen tegen mitochondrieën in de diagnose van primaire billiaire cirrhose.
Lever Antigenen

Determinatie van autoantilichamen tegen leverantigenen in het kader van diagnose van autoimmuun hepatitis, primaire billiaire cirrhose of andere autoimmuun leverziekten.
Thyroid antigenen

De diagnose van autoimmuun schildklierziektes zoals Graves’ Disease, Hashimoto’s thyroiditis en postpartum thyroiditis gebeurt aan de hand van het opsporen van antistoffen tegen thyroid microsomen (TPO, thyroid peroxidase), tegen thyroglobuline en tegen thyroid stimulating hormoon.

Vooral de zeer specifieke ELISA voor bepaling van TSH-receptor-antilichamen is een recente vooruitgang binnen dit domein, aangezien daar tot voor kort enkel RIA-tests beschikbaar waren.
Autoimmuun aandoeningen van de huid

Neuronale antigenen

Binnen dit recent ontgonnen terrein zijn diverse autoantilichamen tegen neuronale componenten beschreven en de klinische betekenis ervan bewezen . Zo zijn er antilichamen tegen het cytoplasma van de Purkinje-cellen (Yo), tegen de celkernen van de neuronen (Hu, Ri), tegen de grijze massa van het centraal zenuwstelsel (target antigen: glutamic acid decarboxylase), tegen myeline of myelin-associated glycoprotein, neurofilamenten, neuroendothelium, niet-gemedulleerde zenuwen.

De detectie van antilichamen tegen gangliosiden bij patiënten met inflammatoire neuropathiën van de perifere zenuwen brengt meer duidelijkheid in de diagnose.


Flyer
Diabetes

Diabetes mellitus type I is een autoimmuunziekte die gepaard gaat met vernietiging van de pancreas “islet”-cellen tengevolge van reactieve T-cellen en de vorming van autoantilichamen. Deze vorm van diabetes komt voornamelijk bij kinderen voor en vertegenwoordigt ˜10% van alle diabetici.
Autoantilichamen tegen pancreas “Islet”-cellen (ICA) kunnen gevonden worden in 80% van patiënten bij onset of diabetes. Twee target antigenen zijn hiervoor gedetermineerd: GAD en IA2.
PCA

Opsporing van antilichamen tegen pariëtaalcellen in de diagnose van pernicieuse anemie, atrophische gastritis en diverse autoimmuun endocrinopathieën.

Artikel Toh et al. 2012
ANCA

Opsporen van antilichamen tegen granulocyten.

Spelen belangrijke rol bij de diagnose van diverse vormen van vasculitis, Wegener’s granulomatosis, microscopische polyangiitis, granulonephritis, primaire sclerosing cholangitis, ulcerative colitis en Crohn’s Disease.

(Keywords: Vasculitis diagnostics, Wegener’s diagnostics, Proteinase 3 antibody)
Cardiolipine - β2-Glycoproteïne

Antilichamen tegen cardiolipine en tegen β-2-glycoproteïne zijn belangrijke serologische merkers voor anti-phospolid syndroom. Dit syndroom gaat gepaard met heel diverse klinische manifestaties en kan geïsoleerd of in combinatie met andere autoimmuunziektes, vooral systemische lupus erythematosis (SLE), voorkomen.
Transglutaminase / Endomysium / Gliadine

Antilichamen tegen endomysium en gliadine spelen een grote rol in de diagnose van gluten sensitieve enteropathie (GSE) of Coeliakie. Tissue transglutaminase is het belangrijkste auto-antigen van endomysium-antilichamen. (Celiac Disease diagnostics)
Myositis antigenen

Differentiatie van myositis geassocieerde antilichamen tegen zowel celnucleaire als cytoplasmatische antigenen. Indicatief voor zowel poly- als dermatomyositis.


Bowel's Diseases

De ziekte van Crohn, Ulcerative Colitis en andere inflammatoire darmziekten kunnen gediagnosticeerd worden door het opsporen van autoantilichamen tegen ‘intestinal globlet cells’, exocriene pancreas, granulocyten of saccharomyces cerevisiae (ASCA).

Autoantibodies in ulcerative colitis and Crohn’s disease

Relevance of Antibodies against Saccharomyses cerevisiae for the Diagnosis of Chronic Inflammatory Bowel Diseases

Prevalence of Antibodies against Saccharomyces cerevisae in the Diagnosis of Chronic Inflammatory Bowel Disease

Opsporen van specifieke antilichamen voor diagnostiek van Systemische Sclerosis

EUROLINE Systemic Sclerosis (Nucleoli) Profile (IgG)
Andere

Een volledige lijst van onze ELISA-kits voor detectie van autoantilichamen kunt u bekijken en/of downloaden (in PDF formaat). Klik hier.

Voor een overzicht van overige producten (IFA en andere) kunt u vrijblijvend onze catalogus bestellen via e-mail (info@biognost.be) of telefoon (+32 56 36 35 00).

< Terug |