Biognost
Waterven 11
B-8501 Heule
FOOD hoog-technologische, eenvoudige,
accurate en snelle testen
Producten
     
 
ZOEKEN
GO
Allergen Testing: Algemene Informatie www.biognost.be

PRODUCTEN > ALLERGENEN (FOOD ALLERGEN DETECTION) > ALLERGEN TESTING: ALGEMENE INFORMATIE >


ALLERGEN TESTING: ALGEMENE INFORMATIE

Sinds enige tijd zijn levensmiddelenbedrijven verplicht om over een ALLERGEEN- en HYGIENE bewakingsysteem te beschikken.  Voedselingrediënten kunnen allergie veroorzakende proteïne bevatten door kruiscontaminatie bij de productie.

Om de reiniging te valideren op het gebied van allergenen beschikken we over een 3 tal testsystemen:


ATP



Adenosine trifosfaat is aanwezig in alle levensmiddelen.  Levensmiddelen bevatten proteïnen die allergie veroorzaken

Het Unilite NG systeem heeft een uitzonderlijke gevoeligheid om het ATP aan te tonen zodat het verwijderen van productresidu (proteïnen) verzekert is.

De ATP-methode is zeer goed bruikbaar om op snelle en eenvoudige wijze een kwantitatief beeld te krijgen van de reinheid van een installatie.  De ATP techniek is geen controle op de aan- of afwezigheid van allergenen.

Meer informatie omtrent de ATP-methode.


ELISA



Met de Veratox kit kan op een eenvoudige en snelle manier de aanwezigheid van een ‘specifiek’ allergeen in levensmiddelen of in productie-installaties op een kwantitatieve of semi-kwantitatieve manier bepaald worden.

Beschikbaar voor de detectie van soja, gliadine, melk, ei, hazel-,amandel- en pindanoot.

  •  Detectielimiet:
    • Soja: van 10 ppm – 100 ppm
    • Gliadine van 5 ppm – 50 ppm
    • Melk, ei en noten: van 2,5 ppm – 25 ppm
  • Resultaat na 60 minuten

 Kenmerken
Voordelen 
  •  Snel
  • Betrouwbaar
  • Economisch
  • Flexibel
  • Eenvoudig
  • Minimale monstervoorbereiding en korte incubatietijden
  • FARRP gevalideerd
  • Beperkte laboratoriumuitrusting vereist
  • Reagentia in individuele doses verpakt
  • Minimale training vereist, eenvoudige aflezing



< Terug |